Een stukje verleden

Ons bedrijf is gestart in 2009 om op een ‘andere’ manier zaken te kunnen doen. Een belangrijk component hierin is dat wij vanaf de start al bezig zijn met het samenwerken met onze Pakistaanse collega’s.
Inmiddels heeft dat geresulteerd in een Pakistaans dochterbedrijf, waarin een aantal programmeurs werkzaam zijn die zelf mede eigenaar zijn van het dochter bedrijf. Deze samenwerking hebben wij opgezet uit de ideale combinatie van een pragmatische kostenbesparing en een idealistische wil om in het ‘verre oosten’ mensen te helpen een bedrijf op te zetten.
Een groot verschil hierin met normale outsourcing is dat wij al onze collega’s kennen en wekelijks met hen overleggen om hen in staat te stellen te leveren wat wij hier in Europa verwachten van een dienst. Inmiddels leren wij van hen hoe we oplossingen het beste kunnen ontwerpen en bouwen.
Een ander belangrijk component is dat onze diensten allemaal gestart zijn vanuit de ‘waarom’ vraag, oftewel waarom gaan we dit maken. Wat lossen we hiermee op en wat voegt het toe voor mensen. Hierdoor komen wij gemiddeld tot andere oplossingen, die in onze ogen meer oplossen dan de oorspronkelijke vraag van de klant.
Op 5 maart 2013 is een belangrijk mens in onze organisatie helaas plotseling overleden, maar na een half jaar herbezinnen gaan we nu met dubbele kracht verder. Vanuit onze kern wederom, en nu ook uit nagedachtenis aan Nic Schellekens.